kaj danes traja

4/04/2016

Ponavadi je stvar v tem, da se vsega prehitro naveličam. Večine stvari, no. Praznikov, recimo. Super so, ne rečem, ampak je enako in še bolj super, ko minejo.

Potem pa so tukaj še ene zadeve, ki so večne. Take, ki so dobre dlje časa, take, ki trajajo in ne minejo. Za posameznika so lahko večni spomini (do nastopa demence). Ne, kultura in tradicija se lahko spreminjata. Zagotovo nista večni. Vse je odvisno od mišljenja posameznika in od časa. Pa tudi prostora.

Dandanes vse samo gre. Česa se torej ne moremo naveličati in je zares lahko večno? Mogoče pa so to ene univerzalne sanje ali hrepenenje.

foto: moja Sladičeva

4 komentarji:

 1. Ja, in vprašanja, ki si jih postavljamo že celo človeško zgodovino..

  OdgovoriIzbriši
 2. Si mi dal za mislit... Imam cel list stvari, ki se jih ne morem nikoli naveličat in enega, ki ... potrebuje redne spremembe:)

  OdgovoriIzbriši
 3. Če pomislim malo bolj obširno, je kar nekaj stvari, ki se jih človek ne mora naveličati. Svetloba, zelena barva v naravi, ljubezen, hrana... Predvsem stvari, ki jih potrebujemo. Naveličamo se lahko torej samo tega, kar je nadomestljivo z nečem drugim. Zanimiva objava, ki nam da res misliti :).

  OdgovoriIzbriši
 4. Če pomislim malo bolj obširno, je kar nekaj stvari, ki se jih človek ne mora naveličati. Svetloba, zelena barva v naravi, ljubezen, hrana... Predvsem stvari, ki jih potrebujemo. Naveličamo se lahko torej samo tega, kar je nadomestljivo z nečem drugim. Zanimiva objava, ki nam da res misliti :).

  OdgovoriIzbriši

novejše zgodbe starejše zgodbe Domov