pomembna je zgodba

11/14/2016
- K O L E D A R   2 0 1 7 -

"Šele, ko vemo kdo smo, znamo ceniti, kako smo to postali."Nekega toplega poletnega dne sva se odločila, da jih narediva tudi letos. Lanski so bili taki. In ful so vam bili všeč. In nama tudi. Letos pa sva malo odplavala v druge vode. Aha, sva - z Ano.

Z MISLIJO NA TRADICIJO

Že dlje časa naju prevzemata slovensko izročilo in tradicija: v arhitekturi, zapisih, običajih, navadah ljudi, vezeninah ... Največji navdih so bile prav slednje. Še se spomniva, kako je naša stara mama kvačkala in vezla prtičke.
Razmišljala sva o vprašanju: Zakaj naju tako privlačijo? In odgovor je enostaven: ker naju spominjajo na dom. Na prostor, kjer se odvija naše življenje. Kjer živi domačnost.O KOLEDARJU

In je nastal koledar. No, nastala sta dva koledarja. En rdeč in en bel. Skupaj sestavljata leto 2017 in prikazujeta spomin na polpozabljene vzorce slovenske krasilne umetnosti, hkrati pa opominjata na bogat zaklad naše skupne dediščine.

ZA AMBIENT DOMAČNOSTI

V različnih okoljih bo koledar opomin in spomin. Ne le na dogodke, pač pa na del domačnosti in topline. Prav to poslanstvo pa prenaša tudi ambient sob z zgodbo, Pr' Gavedarjo v Podkornu. Idealno. Mirno. Pristno. Domače.POČASI

Ideja se je razvija in nadgrajevala ter tako prinesla prenekatero novo odkritje. Proces je bil zanimiv in ni se zgodil kar čez noč. Mislim, da je bil to moj najljubši del ustvarjanja. Potem pa k tiskarju in na steno. Danes že visita nad posteljo in čakata novo leto.

foto: Anton | tisk: Aero, Center tiska

-
INFO: podezju@hotmail.com

1 komentar:

  1. Do ideje pot... od ideje do rezultata pa se zdi kot... le korak.
    Čestitke!

    OdgovoriIzbriši

novejše zgodbe starejše zgodbe Domov