#sedemka in vse najboljše

10/18/2017
#sedemka je praznovanje sedme obletnice bloga Po dežju.


Ta teden smo praznovali sedemko. Kako? Pretekli ponedeljek, 16. 10. 2017, smo se šli insta LIVE. Tak, 70 minutni. Mal smo se sprehodil po Ljubljani, obiskali luštne spote, se družl z zanimivimi ljudmi in nabiral darila za največji insta giveaway. Če sem se česa naučil je to zagotovo dejstvo obljuba, da po Ljubljani nikoli več ne bom hodil s selfistickom. In, da sem noro hvaležen vsem, ki ste sodelovali.Kako smo se imeli si lahko pogledaš v spodnjem videu. Tak semi behind the scenes dokumetarc je ratal. Se opravičujem za moje stalno OK-anje in žvečenje. Ampak tko pač je, ko greš live.


REDOSLED

Svoj prvi uradni govoreči insta live sem začel v starem delu Ljubljane, nasproti Sisi grafita. Po otvoritvenem nagovoru (lolz in rofl. Ja, ti dve kratici uvažamo nazaj.) sem skočil do prve postaje. Nika nam je na hitro razkazala GUD shop, povedala katere trende imamo Slovenci najraje in nam podarila GUD work planerje, ki bodo ponovno na voljo čez 3 tedne.
Pa smo šli naprej. S Tinom in Izo po Stari Ljubljani. Malo smo poklepetali o novem stanovanju, sodelovanju z brandi, instagramu kot inspiraciji, kavi vs. čaju ... Podarila sta nam Goat mug, podjetja Goat story in pa mimi žuželke. Hvala.

Na stopnicah Robbovega vodnjaka sta me že čakala Klunova Ana in Boštjan. Med sprehodom smo govorili o nepridnih otrocih, o začetkih Klun koledarjev, o srčnosti njunega dela in o tdm tdm novicah: KOLEDAR 2018 BO! in čestitkah o izboru podjetja klun kommunikacije, kot slovenskega primera dobre prakse za najboljši izkoristek instagrama za namen promocije. In na koncu je v moje roke prišel tudi letos, eden in edini, Rex Kralj.

O srčnosti, materinstvu, vzornikih in nasvetih sva klepetala z oblikovalko Aleksandro Brlan, ki nam je iz kolekcije REAL people podarila tri kultne kose: majico in črne in bele brlanke, nogavice. Pa še napovedala sva novo kolekcijo, ki bo predstavljena na #ljfw, zdej kmal. Novembra.


In sem se že znašel pred Iko, trgovino, kjer prodajajo darila slovenskih oblikovalcev. Baje Slovenci najraje podarjamo skodelice. In sem odšibal naprej, s kaaita copati in skodelico v rokah.

Vida Igličar, slovenska grafična oblikovalka in ilustratorka, je v insta livu napovedala izid nove knjige, prve avtorske. Navdahnili so jo spomini, čizi odnosi, pastelne barve, rastline ...


Moj gang: Judi, Jarc, Pšenična, Kikinček, Antoxic pa fotografa Aljo in Žan so podaril ful Daril slovenske arhitekture pa še Ornamentist ročne izdelke. Zlo lepe stvari. Naj se res zahvalim celi ekipci, ker brez njih ne bi šla tale štala čez. Še posebi pa hvala idejni sovodji, punci ne-punci, sestrični in blogerki Ani Blush, s katero sva šibala do Vurnikove bajte na Miklošičevi in podebatirala o ikonični uniformi v kateri preživi večino dni. Pa še moje resnično ime je izdala.

Od mojega ganga pa k lajfjelep gangu: Blažu, Sare, Tanji in Ari Anji. Mislim, jaz jim rečem, da so gang. Napovedali so nov youtube kanal, ki bo zagotovo vreden ogleda. Predvsem zaradi smeha, ki ga bo prinesel. Komaj čakam. Podarili so nam enoletno naročnino na revijo Outsider, revijo, ki presega meje ter dvoje pisane in vzorčaste nogavice zuluzion.

Na koncu pa smo se ustavili še v studiu na Pražakovi pri Hani Karim in njeni vajenki prijeteljici Janži. Med tremi skodelicami ste izbrali še zadnje darilo, ki je zaključilo insta giveaway. Nato smo z ekipo nazdravili z Jackom in skočili v Dramo na afterja.

INSTA GIVEAWAY ZMAGOVALEC


In vsi, ki ste sodelovali na insta giveawayju, tukaj je zmagovalec. Zmagovalec je:

@sarajarc

*V izboru so sodelovali vsi pravilno označeni komentarji insta objave (16. 10. 2017) na instagram profilu @klemen_podezju. Pravilno označeni komentar je komentar, ki označuje točno dve osebi. Vsi ostali komentarji niso bili upoštevani kot pravilni. Kot pravilen komentar so upoštevani tudi pravilno označeni "#replayji" na komentarje. 18. 10. 2017 ob 15.00 je bil izbran 77. komentar po vrsti, od zgoraj navzdol.

7 x HVALA

Zahvaljujem se vsem prijeteljem, ki ste mi pomagali pri tehnični izvedbi dogodka in me podpirali. Hvala, ker se greste z mano take afnarije.

Hvala vsem gostom, ki ste popestrili #sedemko ter predstavili sebe, izdelke in napovedali nove projekte.

Iskrena hvala vsem podjetjem, ustvarjalcem, trgovinicam in vsem njihovim predstavnikom za odprte roke in sodelovanje v giveawayju.

Hvala vam, ki ste me spremljali in me še spremljate in sodelujete in me podpirate in ste super. Hvala.#sedemka je uspela zaradi vas vseh. Ostanite tu, saj bomo že kmalu ušpičili kaj novega. Ane da bomo?!


VIDEO: Snemanje: Anton, Pšenična // Montaža: Ana Blush
FOTO: Aljo in Žannovejše zgodbe starejše zgodbe Domov