TOPS 6 predmetov

10/29/2017

Zakaj tops in ne top? Zato, ker so vse te kratke besede res boljše, če jih dopolniš s končnico S. Oks. Lols. Aja ne, pri lol se pa končnica spremeni v lol-zs. Ta je posebnost. No, nima veze. V tops 6 bi vam pokazal 6 stvari, ki so tok lušne, da jih rabi skoraj vsak. To so uporabni predmeti, ki lepšajo naša stanovanja in jih spreminjajo v domove. V udobne, lične, tople domove.


01 // KRALJEV REX

Začnimo pri Rexu. Logično. Mislim, da se je z njim uradno začela moja zbiralna akcija lepih stvari. Tale je še originalen, iz taprave fabrke. Dolga leta je ždel v kleti mame moje kolegice. Podarila mi ga je in sem ga obnovil. Kar nekaj dni sva preživela skupaj in takrat sva se res zbližala. Zdaj stoji v kotu moje spalnice. Družbo mu dela zlati gugalnik Rex Kralj in otroški ležalnik. Tale.


02 // ALMIRINA DEKA

Spomladi sem si nabavil Almirino deko. Bila je pač odlična priložnost in je nisem želel zamuditi. Če se prav spomnim, sem se pletene odeje prvič dotaknil na razstavi Made in Slovenia. Takoj mi je bila všeč. Poleti je nisem uporabljal pa tudi sedaj imam kar neko čudno bojazen, da jo bom ponesreči uničil. Zato zaenkrat čaka v boksu iz sivega filca in čaka name. Lepa je. Fulful!


03 // MOJE VRVICE

Pred leti sem za zavijanje božičnih daril uporabil dvobarvno vrvico iz IKEE. Mislim, da je bila rdeče-bela. Potem sem jih začel zbirati. Tudi naravne vrvice. Vedno jih imam pri roki, ker vsako stvar polepšajo. Ana je mami pred dnevi prinesla bučni kolač, ki ga je zavila v papir in ga povezala z rdečo vrvico. Bila je le majhna, enostavna, ampak super očarljiva pozornost.


04 // VSE UMETNINE

Grafike, fotografije, printi, plakati ... umetnine. Sploh ne vem kam bom obesil vse lepote, ki jih zbiram. Trenutno so okvirji kar prislonjeni ob steno. Se mi zdi, da je tako lažje kakšnega prestaviti, dodati, odvzeti, zamenjati ... Vsak ima v ozadju eno zgodbo. Nazadnje sem "kolekciji" dodal Anine kite, še prej pa Lein motiv brezskrbnega poletja. Še vedno pa je že vrsto let moj najljubši črn okvir v katerem je stara črnobela atova fotografija. Čudno se mi zdi, da se je nikoli ne naveličam.


05 // SISI KOŠARA

Še danes se spomnim dneva, ko sem domov prinesel NEWS House doctor košaro. Mislim, da je bila prav taka jesen, kot danes, ko sem vstopil v/k Sisi. Sedaj je že skoraj premajhna za vse številke Outsiderja in drugih lepih revij.


06 // RASTLINE NA SVETLOBI

Ko mi pogled uide mimo laptopovega ekrana, ko pogledam skozi okno, se ustavim pri venerinih laskih (lat. Adiantum raddianum), nežni svetlo zeleni rastlini, ki raste na moji okenski polici. Dobil sem jo za rojstni dan. Skupaj se učiva katera lega in kakšna količina vode ji je najljubša. Trenutno se dobro razumeva in odlično uspeva. Ni vedno tako. Ampak trenutno je. Tudi ona je dobila kolege, ampak oni se še bolj pogosto selijo. 

-

Tako. Tako živim trenutno. Res, da so zgoraj naštete le neke rendom stvari, ki me obkrožajo, a se mi zdi fajn, da ima vsak predmet eno zgodbo in en point. Ker tako dobijo eno večjo in drugačno veljavo. Upam, da se bomo skupaj imeli dobr lajf.

novejše zgodbe starejše zgodbe Domov