Zgodba o majici

1/06/2018

Novo leto je tu. Mislim, da vam od lani dolgujem predstavitev enega super sodelovanja. Folk me sprašuje zakaj nosim to majico. Amm ... zato, ker sva jo z Janjo Videc naredila skupaj. In zato, ker je sporočilo pravo. Enkrat poleti se je zgodila čisto po naključju. Samo en simpl insta story je bil potreben. Ah, pa kaj bi vam jaz govoril - besede za to objavo je spisala kar Janja sama.


Napis we are the granddaughters of the witches you weren't able to burn se je prvič pojavil v kolekciji Taura, kot ročno izdelana vezenina na hrbtni srani jeans plašča. Pri izdelavi vezenine sem se povezala s slovensko ustvarjalko Jelisaveto Đuričić, ki ustvarja Silver Stitches. Napis je po predstavitvi na FW požel zelo veliko zanimanja, zato sem se odločila, da ga prenesem na majčke in, da vezenino zamenjam z sitotiskom, saj bo tako kos dostopen širšemu krogu ljudi.

Za ta namen je bilo seveda potrebno oblikovati tipografijo, česar sem se sprva naivno lotila sama, vendar mi je na srečo na pomoč priskočil Klemen. Ko sem videla njegovo različico, sem si rekla, da je to točno to, kar sem iskala!
Majčka je tako postala del moje basic kolekcije iz ekološkega bombaža s certifikatom GOTS, ki predstavlja najvišji standard kakovosti*, kar se mi zdi izjemno pomembno. Z ekološkimi materiali in s šivanjem Sloveniji, kjer so šivilje seveda pravično plačane, celotna veriga postane transparentna. Moja oblačila se nikoli ne bodo masovno izdelovala; želim ohraniti neke vrste butičnost in pa osebne, intimne odnose s svojimi strankami in tudi z vsemi proizvajalci, s katerimi sodelujem.

Prvi prototip sem seveda razvila in sešila sama, od takrat pa je bilo izdelanih že kar nekaj edicij, ki so bile vse zelo kmalu razprodane, kar me seveda izjemno veseli in za kar sem hvaležna.

Čarovniško majčko nosi res cel spekter ženk, od zelo mladih, srednješolk, pa do poslovnih žensk, upokojenk in celo moški jo nosijo, kar je sploh super.

-

Oh in sploh mehke majice in pulije je Janja pripravila tudi za zimske dni.  Priporočava!

* GOTS certifikat predstavlja najvišji standard kakovosti nad predelavo ekološkega tekstila, kar pomeni, da nadzoruje uporabo pesticidov, formalcehidov in drugih škodljivih kemikalij. Vse uporabljene snovi morajo ustrezati zahtevam glede toksičnosti in bio razgradljivosti, odpadna voda pri postopkih pridelave pa se mora očistiti v čistilnih napravah. Certifikat GOTS zagotavlja, da pridelovalci izpolnjujejo socialne standarde (predpisane z ILO normami).

Ni komentarjev:

Objava komentarja

novejše zgodbe starejše zgodbe Domača stran