resnica pa je v tem ...

7/17/2018
Resnica pa je v tem, da so mi male bele laži zelo pri srcu.
Laž je grdoba, zato smo si zmislili dve drugi kategoriji, ki laž upravičujeta. Prvo so majhne bele laži. Drugo pa so laži, ki jih naknadno zamenjamo z "Sem se hecal." Pa še ena posebna kategorija je-gledališka igra.

Pretekli teden sem se zalotil, da sem v starinarnici gospodu prodajalcu spustil belo laž. Nekako nenamenoma. Pogovor me je preprosto zapeljal. Nekaj časa sploh nisem bil pozoren o čem gospod z velikimi črnimi očali, ki so zlezla na konico nosu, govori, saj so me očarali pozlačeni okvirji izvezenih gobelinov in z dvobarvnimi vrvicami povezane znamke. Natvezil sem mu, da nadaljujem zbirko desertnih krožnikov, ki jo je začela moja stara mama, slaščičarka. In krožniki so lahko le stekleni. Všeč mi je vonj in namen starinarnic. Tudi bolšji sejmi so mi ljubi. In garažne razprodaje. Tam najdem vse, česar ne rabim. Pa vseeno kupim.

Nič ni res. Nimam ne zbirke. Babica je pokojna. Njena potica je bila sicer odlična, a ni bila slaščičarka. V resnici pa sem bil le na lovu za desertnimi krožniki iz zelenega stekla. Ker sem si v glavo ubil, da bi lahko bili krasni. Gospod me najbrž nikoli več ne bo videl. In vsega skupaj nima smisla pogrevati.

Lahko rečem, da tako vežbam svoje improligaške sposobnosti. Moj največji izziv je, kako osebo obdržati v zanimanju za pogovor, jo zabavati, vedriti in voditi. Kako jo prestaviti na drugo temo, če je to potrebno. Fenomenalen občutek, mala zmaga, skoraj. Pa tudi, če je za to potrebna malo prikrojena resnica - mala laž. Neznansko uživam, ko človeka, sogovornika, za trenutek (ali več) pustim v nevednosti. Je to res? Ni? "Do kdaj ste pol bli zuni? Kje ste bli?" In tako dalje. Ni bistveno ali želim deliti informacije ali ne, ključno je, s kom in na kakšen način jih želim deliti. Se mi zdi, da se, sploh v zadnjem času, vse bolj pričakuje deljenje vseh (osebnih) informacij in to vsepovsod in vsepovprek. Zaradi področja, kjer ustvarjam, pa še toliko bolj. In moj odgovor na to navadno prihaja iz srca. Ker menim, da lahko le pri ustvarjanju lastnih vsebin (čeprav se zdej sliš kda mislm kdo sm. Lol.) počnem kar želim, z vami delim kar mislim, da je prav in se z vsem skupaj sploh ne obremenjujem tako zelo ali pa sploh nič.

Zatorej lahko sklenem tole misel. Niso vse laži tako slabe. Bele ohranjam zavoljo zanimivosti, igre in varstva osebnih podatkov. Vseeno pa ni lepo lagati. Lp.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

novejše zgodbe starejše zgodbe Domov