RAZVOJ | my 2nd portfolio

12/06/2018


Minilo je več kot leto. Več kot leto in pol, če sem bolj natančen. In, ker je življenje šlo dalje, sem izgubil stik s tistim, kar sem počel pred leti. Ali pa tega le nisem počel v zadnjem letu in pol. Delal sem različne zadeve. Tudi take, ki niso prikazane v spodnji knjižici. To je book 2 ali drugi potrfolio, ki to ni. Recimo temu zbirka najljubših preteklih projektov. Tako.

Ana je ob tem kao slovesnem dogodku zapisala tkole in izid naredila še bolj pomenljiv. Ta portfolio posvečam njej. Njeni kreativnosti, razumevanju in podpori.

Markove ideje so vedno korak pred vsemi, zato si lahko predstavljate, da je bilo odraščanje z nekom kot je on, vse prej kot dolgočasno. Konstantno dohitevanje njegovih misli, idej in projektov. “Sej bomo!” pri njem ne obstaja: nekaj narediš ali pač ne, vmesno ne obstaja. V biografskem zapisu bi pisalo takole: je človek nasprotij. Je racionalen sanjač, vseznalski samouk. Je tisti, ki povezuje družino in prijatelje, a hkrati blesti kot individualist. Medtem, ko drugi bežijo v tujino, se on trudi spremeniti svoj kraj in domovino. Vedno stoji za zgodbami, ki jih predstavlja in se projekta ne loti, če v njem ne vidi vsaj minimalnega potenciala.
Pa recimo temu Markova formalna podoba, ki pa jo sama dojemam drugače na vsakodnevni ravni. Pred sabo imam sliko Markota s šopkom v rokah, ko se je ravno vrnil s še enega sprehoda po gozdu. Ali pa v šlafroku in z avokadovim smutijem v rokah, ko mi daje nasvete za še en projekt. Pa njegovi pretirano odkriti komentarji, stalni “mhm-ji” in “ampak zakaj”-i, ki me včasih iskreno spravijo ob živce, ampak rezultirajo v lekciji za razmislek.
Vso to kompleksnost in nore ideje je letos spravil v še en izjemen portfolio, ki je pri njem več kot le nabor nekih preteklih del. Ker če je prelahko, potem pač to ni to. In kaj se bo zgodilo ko Klemnu zmanjka izzivov? Iskreno? Upam, da se to nikoli ne bo zgodilo.Če si še niste pogledali prvega potriča, vabljeni na to povezavo.
Vabljeni pa tudi, da se slišimo na instiču ali podezju@hotmail.com. Vesel bom vsake ideje, želje, upanja, navdiha ...


Ni komentarjev:

Objavite komentar

novejše zgodbe starejše zgodbe Domov